Bloemkoolschotel met ham, ei en kerriesaus

1 augustus 2008 Uit Door admin

Ingrediënten

  • 1 bloemkool, schoongemaakt in roosjes
  • 4 eieren
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 40 gr bloem
  • 400 ml melk
  • 200 gr hamreepjes of – blokjes
  • 2 eetlepels peterselie
  • 40 gr bakboter
  • zout en peper

Bereiding

  1. Kook de bloemkoolroosjes in water met zout voor 12- 15 min.
  2. Kook de eieren hard in 10 min. Pel ze en hak ze fijn.
  3. Verhit de boter, voeg ui en kerriepoeder toe en roerbak 2 min.
    Roer de bloem erdoor en laat het mengsel al roerend (!) 1 min. garen.
  4. Giet langzaam en in gedeelten de melk toe en blijf heel goed roeren!
    Voeg peper toe.
  5. Giet de bloemkool af en leg de roosjes in een schaal.
    Verdeel de ham erover.
  6. Schenk de saus over de schaal en bestrooi met de gehakte ei en peterselie.(Tip: Lekker met gebakken aardappeltjes of rösti.)