Bloemkoolschotel met ham, ei en kerriesaus
1 augustus 2008
Door
admin
Ingrediënten
- 1 bloemkool, schoongemaakt in roosjes
- 4 eieren
- 1 ui, gesnipperd
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 40 gr bloem
- 400 ml melk
- 200 gr hamreepjes of – blokjes
- 2 eetlepels peterselie
- 40 gr bakboter
- zout en peper
Bereiding
- Kook de bloemkoolroosjes in water met zout voor 12- 15 min.
- Kook de eieren hard in 10 min. Pel ze en hak ze fijn.
- Verhit de boter, voeg ui en kerriepoeder toe en roerbak 2 min.
Roer de bloem erdoor en laat het mengsel al roerend (!) 1 min. garen.
- Giet langzaam en in gedeelten de melk toe en blijf heel goed roeren!
Voeg peper toe.
- Giet de bloemkool af en leg de roosjes in een schaal.
Verdeel de ham erover.
- Schenk de saus over de schaal en bestrooi met de gehakte ei en peterselie.(Tip: Lekker met gebakken aardappeltjes of rösti.)