Bonenschotel met spek en salami
1 augustus 2008
Door
admin
Ingrediënten
- 200 gr magere spekblokjes
- 150 gr salami in reepjes of blokjes
- 450 gr diepvriestuinbonen
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
- scheutje droge witte wijn of bouillon
- ½ eetlepel verse tijm of ½ theelepel gedroogde
- zout en peper
Bereiding
- Snijd de ui in stukjes en pers het teentje knoflook.
- Verhit de olie in een wok of koekenpan en bak hierin de spekblokjes met de ui en knoflook.
Voeg na 4 min de wijn of bouillon toe.
- Vervolgens voeg je de tuinbonen en salami toe en kook het geheel zachtjes gedurende 8- 10 min. Als het te droog wordt, voeg je extra wijn of bouillon toe.
- Roer de tijm erdoor en naar smaak zout en peper.(Tip: Lekker met gebakken aardappels of aardappelpuree.
Je kunt de spekblokjes ook vervangen door hamblokjes.)