Couscous met gehakt

1 augustus 2008 Uit Door admin

Ingrediënten

  • 250 gr. gehakt
  • 1 grote ui
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 2 tomaten
  • 2 eetlepels tomatenpuree (blikje of fles)
  • 1 ei
  • 1 theelepel cajunkruiden
  • zakje couscous
  • olie of boter om in te bakken

Bereiding

  1. Snijd de ui in kleine stukjes
    Voeg de gesneden ui, het ei, de kruiden en de gehakt samen en kneed het tot één geheel.
  2. Maak van het gehakt mengsel balletjes en bak ze mooi bruin in de olie of boter.
    Gebruik hiervoor het liefst een hapjespan of diepe koekenpan.
  3. Bak de balletjes rondom mooi bruin en gaar.
  4. Snijd de courgette, de paprika en tomaten in kleine blokjes en voeg ze toe aan de balletjes.
    Voeg de tomatenpuree toe en laat het geheel nog even pruttelen.
  5. Bereid ondertussen de couscous volgens de gebruiksaanwijzing op het pak.
  6. Serveer de couscous en de balletjes met saus apart.(Eventueel aan te vullen met een groene salade.)