Rijst met pikante speklapjes

1 augustus 2008 Uit Door admin

Ingrediënten

  • 500 gr speklapjes
  • 4 eetlepels ketjap manis
  • 1 eetlepel sambal
  • 1 runderbouillonblokje
  • 3 stelen prei
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 300 gr rijst
  • zout en peper en ev. kerriepoeder

Bereiding

  1. Bestrijk de speklapjes met de ketjap en sambal en laat dit even intrekken.
  2. Kook de rijst.
  3. Snijd de prei in ringetjes.
  4. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak hierin de speklapjes aan beide kanten mooi bruin. Pas op met spatten!
    Schenk het overtollige vet af, voeg een paar lepels water toe en laat de speklapjes nog even 5 min op een lage stand, gaar sudderen.
  5. Verwarm 1 eetlepel olie in een andere pan en roerbak de prei met zout en peper en ev kerriepoeder.
    Voeg de rijst toe en bak nog even door.
  6. Serveer de speklapjes (ev in reepjes) bij het prei- rijst mengsel.(Tip: Lekker met gebakken uitjes en / of pinda’s.)