Gegratineerde zuurkoolschotel met gehakt

1 augustus 2008 Uit Door admin

Ingrediënten

  • 500 gr zuurkool
  • 400 gr aardappelen
  • 500 gr half om half gehakt
  • 1 eetlepel gehaktkruiden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 klein blikje ananas (of een in stukjes gesneden appel)
  • zout en peper

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakken.
  2. Verwarm de oven voor op 200 gr C.
    Zet de zuurkool op met een klein laagje water en laat 10 min zacht koken.
  3. Zet in een andere pan de aardappelschijfjes op en laat ze in 5 min beetgaar koken. Giet ze af en laat het even staan.
    Bak het gehakt met de gehaktkruiden rul in 1 eetlepel olijfolie.
  4. Laat de zuurkool goed uitlekken in een vergiet en schep de stukjes ananas erdoor.
    Voeg wat zout en peper toe.
  5. Verdeel het gehakt op de bodem van een ovenschaal en schep hier op de zuurkool.
    Verdeel de plakjes aardappel er over en besprenkel met de overgebleven olijfolie.
  6. Zet de schotel voor 20 min in de oven.(Tip: Lekker met een beetje mosterd.)