Quiche Lorraine
1 augustus 2008
Door
admin
Ingrediënten
- 5 plakjes diepvriesbladerdeeg
- 1 ons ham
- 1 ons ontbijtspek
- 2 grote of 3 kleinere uien
- 1 pakje (slag) room
- 3 eieren
- 1 ons kaas (belegen)
- zwarte peper
- mespuntje nootmuskaat
- ev. mespuntje cayennepeper
- boter of olie om in te bakken
- Benodigheden: taartvorm
- bakpapier
- oven
Bereiding
- Voorbereiding: Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Ontdooi 5 plakjes diepvriesbladerdeeg.
Knip de juiste vorm van het bakpapier en leg het in de taartvorm of bestrijk de taartvorm met boter.
- Bereiding: Leg de plakjes bladerdeeg in de taartvorm en dicht de naden goed af.
- Snijd de uien in kleine stukjes.
Snijd de ham en spek in kleine stukjes.
Rasp de kaas.
- Meng de eieren met de slagroom en de kruiden.
Bak de uien in een koekenpan, daarna de spek en de ham meebakken, ongeveer in 3 minuten.
Giet het overtollig vocht af.
- Doe het mengsel in het bladerdeeg in de taartvorm.
Strooi de kaas erover en giet het ei- room mengsel eroverheen.
Gelijkmatig verdelen.
- Zet het geheel 50 minuten in de oven.
Eventueel aanvullen met een salade.