Romeinse salade met tomatendressing
1 augustus 2008
Door
admin
Ingrediënten
- 400 gr pasta (penne, strikjes of spiraaltjes)
- 1 rode en 1 gele paprika
- 1 kleine courgette
- 1 rode ui
- 200 gr hamreepjes of – blokjes (vegetarisch: 200 gr mozzarella)
- 2 eetlepels pijnboompitten
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 eetlepels gehakte basilicum (vers of diepvries) of 1 theelepel gedroogde.
- Dressing:
- 3 vleestomaten
- 8 gedroogde tomaten op olie
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
- zout en zwarte peper
- 2 eetlepels citroensap
Bereiding
- Kook de pasta beetgaar, giet het af en spoel er koud water overheen en laat goed uitlekken.
- Snijd de paprika’s, courgette en ui in stukjes en roerbak ze in een wok of hapjespan, met olijfolie. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan, totdat ze mooi bruin zijn.
- Maak de dressing: snijd de tomaten in kleine stukjes of pureer ze. Meng alles door elkaar.
- Schep alles in een mooie kom: de pasta, de groenten, hamreepjes of mozzarella, en giet de dressing eroverheen.
- Bestrooi de salade met de pijnboompitten en basilicum. Voeg eventueel nog wat olijfolie toe.