Romeinse salade met tomatendressing

1 augustus 2008 Uit Door admin

Ingrediënten

  • 400 gr pasta (penne, strikjes of spiraaltjes)
  • 1 rode en 1 gele paprika
  • 1 kleine courgette
  • 1 rode ui
  • 200 gr hamreepjes of – blokjes (vegetarisch: 200 gr mozzarella)
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepels gehakte basilicum (vers of diepvries) of 1 theelepel gedroogde.
  • Dressing:
  • 3 vleestomaten
  • 8 gedroogde tomaten op olie
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zout en zwarte peper
  • 2 eetlepels citroensap

Bereiding

  1. Kook de pasta beetgaar, giet het af en spoel er koud water overheen en laat goed uitlekken.
  2. Snijd de paprika’s, courgette en ui in stukjes en roerbak ze in een wok of hapjespan, met olijfolie. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan, totdat ze mooi bruin zijn.
  3. Maak de dressing: snijd de tomaten in kleine stukjes of pureer ze. Meng alles door elkaar.
  4. Schep alles in een mooie kom: de pasta, de groenten, hamreepjes of mozzarella, en giet de dressing eroverheen.
  5. Bestrooi de salade met de pijnboompitten en basilicum. Voeg eventueel nog wat olijfolie toe.