Pompoensoep
1 augustus 2008
Door
admin
Ingrediënten
- 1 kleine pompoen (1 kg)
- 1,5 l. groentebouillon (tablet)
- 350 gr winterwortel,geschrapt en in stukjes
- 2 uien, in stukjes
- 125 ml crème fraiche
- 2 eetlepels gehakte koriander
- 1 theelepel chilipoeder
- 1 theelepel komijn (djinten)
- 3 eetlepels olijfolie
- zout en peper
Bereiding
- Was de pompoen, halveer hem en haal de pitjes eruit. Snijd de pompoen met schil en al (is eetbaar!) in stukken.
- Verwarm de bouillon.
- Verhit de olijfolie en bak hierin de pompoen, wortel en ui, 5 min.
Schep dan de chilipoeder, komijn en zout en peper erdoor. Giet de bouillon erbij en kook nog 20 min door.
- Pureer de soep. Schep de crème fraiche erdoor en strooi de koriander erover.