Kabeljauw met sesamzaadjes
1 augustus 2008
Door
admin
Ingrediënten
- 400 gr kabeljauw, vers of uit de diepvries ( of andere witvis)
- 400 gr sperziebonen
- 4 lente- of bosuitjes
- 2 eetlepels sesamzaadjes, licht geroosterd in een droge koekenpan
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 teentje knoflook, geperst
- 1 eetlepel citroensap
- zout en peper
Bereiding
- Kook de schoongemaakte sperziebonen in ong 5 min beetgaar.
Giet ze af en spoel ze onder koud water af, laat ze verder afkoelen.
- Bestrooi de vis met zout en peper en bak de vis in 2 eetlepels olijfolie zachtjes gaar.
Maak ondertussen een dressing van: 2 eetlepels olijfolie, sojasaus, knoflook, en citroensap.
Meng de helft van de dressing door de sperziebonen.
- Doe de sperziebonen op een bord, leg een stukje vis erbij en schep er nog een beetje dressing over.
Bestrooi het geheel ruim met sesamzaadjes.(Tip: Lekker met rijst of gekookte aardappels.)