Pittige makreel met zoetzure komkommersalade
1 augustus 2008
Door
admin
Ingrediënten
- 2 gerookte makrelen
- 2 uien, gesnipperd
- 1 komkommer
- 400 gr rijst
- 1 teentje knoflook, gesnipperd
- 2 eetlepels olie
- 2 eetlepels sambal badjak
- 4 eetlepels azijn
- 2 theelepels suiker
- zout, peper
Bereiding
- Rijst bereiden volgens de gebruiksaanwijzing.
- Komkommer schoonboenen en in plakjes of repen snijden.
- In pannetje de azijn verwarmen en hieraan toevoegen de suiker en 1 theelepel zout.
Het azijnmengsel door de komkommer roeren en het geheel 10 min. laten intrekken.
- De makrelen schoonmaken, graten en vel verwijderen en in stukjes verdelen.
In een koekenpan de olie verhitten en hierin de ui en knoflook bakken.
Makreel toevoegen en 10 min. meebakken.
- Het geheel op smaak brengen met sambal, zout en peper.
De makreel met rijst en komkommersalade serveren.