Pittige tomatenpasta
Ingrediënten
- 125 gr gerookte spekreepjes
- 2 blikken tomatenblokjes
- 1 pot hüttenkäse
- 1 rode peper
- 1 teentje knoflook
- 2 takjes basilicum
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel gedroogde oregano (of Italiaanse keukenkruiden)
- zout, peper
- 300gr penne rigate pasta
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 gr Celsius.
- Laat de hüttenkäse uitlekken. Pers de knoflook.
- Verwijder de zaadlijsten uit de rode peper en snijd hem klein.
- Bak de spekreepjes uit in een droge koekenpan. Schep de spek uit de pan en bak de geperste knoflook en de rode peper kort in het overgebleven vet. Voeg de tomatenblokjes en oregano toe en laat de saus ong. 15 min sudderen.
Kook ondertussen de penne beetgaar.