Spinazie taart
Ingrediënten
- Blikje croissant deeg
- 1 pak diepvries spinazie 500 gr
- 3 eieren
- 1 bakje crème fraiche
- 200 gr geraspte belegen kaas
- 1 teentje knoflook
- 1 zakje geschaafde amandelen (Baukje bakproducten)
- boter om de taartvorm in te vetten
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 200 gr Celsius.Ontdooi de spinazie en kook deze kort, in de magnetron of in een pan. Giet het overtollige vocht af.
-
Klop de eieren los met de crème fraiche, de geperste knoflook, de geraspte kaas en ¾ van het amandelschaafsel.Vermeng dit mengsel met de spinazie.
- Vet de taartvorm in met boter en bekleed de taartvorm met het croissantdeeg. Let daarbij goed op de naden! Druk ze goed dicht!
-
Vul de taartvorm met het spinazie – ei- room mengsel.Het overige amandelschaafsel verdeel je over de taart.
- Bak de taart in ong. 45 min in de oven.De taart is zowel warm als koud te eten.
(Tip: Wil je meer vulling?
Voeg dan bijv. een ui, ½ rode paprika, 8 gedroogde tomaten, 150 gr champignons, 100 gr roquefort toe.)