Nasi goreng
1 augustus 2008
Door
admin
Ingrediënten
- 120 gr rijst
- 1 groentebouillonblokje
- 4 eieren
- 1 eetlepel gedroogde dragon
- 1/2 ui, fijngehakt
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel vijfkruidenpoeder
- 1 eetlepel olijfolie
- 3 eetlepels sojasaus
- 240 gr doperwten en wortelen, in blik of pot
- klontje boter
- versgemalen zout en peper
Bereiding
- Breng ruim water aan de kook in een pan. Voeg het bouillonblokje en de rijst toe en kook de rijst gaar.
- Klop de eieren met een garde los in een kommetje, voeg een snufje zout en peper toe, en meng vervolgens de dragon erdoor. Zet apart.
- Schil en snijd de ui in kleine stukjes.
Verwarm twee eetlepels olijfolie in een grote koekenpan op hoog vuur, en bak hierin de ui bruin, in ongeveer 3 minuten. Zet dan het vuur lager.
- Verwarm een eetlepel olijfolie in een kleine koekenpan, en voeg de eieren onder voortdurend roerend toe, om roerei te krijgen.
- Giet de rijst af en meng de rijst door de gebakken uien in de grote koekenpan. Zet het vuur middelhoog. Voeg een eetlepel olijfolie, een theelepel vijfkruidenpoeder en 3 eetlepels sojasaus toe en meng door.
Voeg roerei toe. Voeg ook de erwtjes en wortels toe en meng door.
- Verwarm de nasi nog even door en serveer met een klontje boter.