Saoto soep
Ingrediënten
- 1 pot (360ml) Faja Lobi Saoto Trafasie (vers bereide soepmix)
- 1 pot (350ml) Kippenbouillon (vloeibare) met kippenvlees
- 2-3 pimentkorrels
- 3 takken selderij
- 150 gram taugé
- 6 eieren
- 150 gram gebakken uien
- 100 gram mini frietsticks (naturel)
Bereiding
- De kip gaarkoken in ruim water, uitlekken en daarna in 4 eetlepels olie lichtbruin bakken; schep de kip af en pluis die in langwerpige stukjes.
- Kook de eieren hard.
- 1 1/2 liter water verhitten, hieraan de Saoto Trafasie (soepmix), Kippenbouillon met kippenvlees, selderij (fijngesneden), pimentkorrels en handvol gebakken uien toevoegen.
- Het geheel goed omroeren en 10-15 minuten koken; tijdens het koken de soep enkele malen omroeren.(Saoto Trafasie per persoon in een kommetje opdienen en elk kommetje serveren met de bijgerechten naar behoefte: gebakken kip, hardgekookt ei, mini frietsticks, gebakken uien en taugé. Voor een pikante Saoto, voeg naar smaak Saoto Sambal Trafasie toe voor een scherpere smaak.)
(Tip: Saoto kan ook een dag tevoren worden bereid en in de koelkast worden bewaard; vóór opdienen opwarmen.)