Beleggen in crypto: welke crypto kan in de toekomst drastisch stijgen?
Tegenwoordig zijn meer en meer mensen op zoek naar een manier om hun geld te beleggen of te investeren. Ook studenten doen dit. Sparen brengt vandaag de dag namelijk niets meer op, en als je inflatie inrekent verlies je er zelfs aan. Maar er is een probleem: waarin moet je beleggen om snel en vooral veel winst te maken? Vaak wordt crypto dan snel als één van de antwoorden gegeven. Maar dan is er nog steeds een probleem. Er zijn vandaag de dag namelijk veel cryptocurrencies. Bitcoin is waarschijnlijk de bekendste.
Maar zou Bitcoin zijn volledige potentie niet al bereikt hebben, en moeten we daarom niet verder zoeken naar een andere crypto? De waarde van Bitcoin is in de laatste 6 jaar namelijk meer dan vertienvoudigd. Op dit moment lijkt zo’n nieuwe stijging zeer onwaarschijnlijk. Een kleine crypto kan in de toekomst Bitcoin misschien van de troon stoten. Daarom bekijken we in dit artikel Cardano en de Cardano koers en Ripple en de Ripple koers. Dit zijn twee cryptocurrencies die de potentie hebben om in de toekomst drastisch aan waarde te winnen. Waarom hebben ze deze potentie, en hoe werken deze crypto’s? Je leest het in dit artikel!
Wat is Cardano, en hoe werkt het?
Cardano (ADA) is een crypto van de “derde generatie”, dat voor de schaalbaarheidsproblemen van de crypto’s uit de vorige generaties een oplossing probeert te bieden. Wie al wat ervaring heeft met het verhandelen van crypto’s kent deze schaalbaarheidsproblemen ongetwijfeld. Deze veroorzaken lange wachttijden en hoge kosten wanneer veel mensen crypto willen aankopen. Door deze schaalbaarheidsproblemen zijn veel crypto’s gezakt in waarde, Bitcoin is daar één van.
Om een grote waarde te hebben moet een crypto dus veel transacties kunnen afhandelen per seconde. Dat is bij crypto’s zoals Bitcoin nog niet het geval. Bitcoin kan namelijk maar 7 transacties per seconde verwerken, terwijl Visa 20.000 transacties per seconde aankan.
Maar hoe pakt Cardano de schaalbaarheidsproblemen aan? Om zo veel mogelijk transacties succesvol af te ronden, hanteert Cardano een gelaagd systeem. Dit systeem telt twee lagen. Door de Cardano coin op de eerste laag en smart contracts op de tweede laag af te handelen, werkt het netwerk sneller en behoud je toch dezelfde veiligheid.
Nu weet je al dat de schaalbaarheid van Cardano veelbelovend is voor de toekomst van de koers van Cardano. Maar er zijn nog andere zaken die de koers van Cardano in de toekomst kunnen doen stijgen ten opzichte van andere crypto’s. Zo staat Cardano ook bekend om zijn duurzaamheid. Cardano gebruikt namelijk, in tegenstelling tot veel andere cryptocurrencies die gebruikmaken van een proof of work-systeem, een proof of stake- systeem. Dit systeem consumeert minder dan een duizendste van de hoeveelheid energie die nodig is voor een proof of work-systeem.
Cardano is dus ook een duurzame cryptocurrency. Dat is zeer belangrijk. Toen Tesla aankondigde dat het Bitcoin niet meer accepteerde als betaalmiddel omdat het te vervuilend was, zakte de Bitcoin koers namelijk drastisch. Hierdoor werden ecologische en duurzame digitale munten populairder. De duurzaamheid is dus heel goed voor de Cardano koers.
Wat is Ripple?
We hebben het nu al gehad over Cardano en de Cardano koers. Cardano is niet de enige cryptocurrency die in de toekomst veel meer waard kan worden. Ook Ripple maakt kans om in de toekomst nog populairder te worden. Daarom bespreken we hieronder Ripple en de Ripple koers.
Ook Ripple kan meer transacties verhandelen dan Bitcoin, veel meer zelfs. Zo kan Ripple een maximum van 50.000 transacties per seconde verwerken. Even ter vergelijking: Bitcoin kan maar 7 transacties per seconde verwerken. Een enorm verschil dus!
In tegenstelling tot andere digitale munten werkte Ripple ook samen met enkele banken. Sommige mensen zien dit als een voordeel aangezien het voor de koper geruststellender kan zijn, anderen zien dit als een nadeel omdat Ripple zo niet gedecentraliseerd zou zijn. Niet gecentraliseerd zijn betekent dat één autoriteit het beheert. Crypto’s staan er juist om bekend om gedecentraliseerd te zijn. Dat betekent dat het niet beheerd wordt door zo’n autoriteit, maar wel door alle gebruikers samen.