Aardappel-bietensalade
1 augustus 2008
Door
admin
Ingrediënten
- 400 gr aardappelen, geschild in blokjes
- 300 gr gekookte bieten, geschild in blokjes
- 200 gr hamblokjes
- 8 klein augurken, in stukjes
- 4 eetlepels zilveruitjes
- zout en peper
- 4 eetlepels mayonaise
- 2 eetlepels yoghurt
- 2 eetlepels bieslook, gehakt
Bereiding
- Kook de aardappelblokjes in ong 5 min beetgaar, giet ze af en laat ze afkoelen.
- Meng de mayo, yoghurt en bieslook door elkaar.
- Schep de aardappels, bieten en hamblokjes door elkaar met de overige ingrediënten en giet de saus erover.
- Schep alles goed door elkaar en maak het af met zout en peper.(Tip: Lekker met ijsbergsla of veldsla.) (Tip: Gebruik voor een vegetarische salade ipv de hamblokjes, blokjes feta.)