Ayam Goreng Balado

1 augustus 2008 Uit Door admin

Ingrediënten

  • 1 kg. kip
  • 10 lomboks
  • 6 sjallotjes
  • 3 eetlepels asemwater
  • halve theelepel ketumbar
  • halve theelepel zout
  • halve theelepel kunyit
  • halve theelepel witte peper
  • olie
  • 1 theelepel zout

Bereiding

  1. Maak een marinade van het asemwater, zout, kunyit, ketumbar en peper. Marineer de kip een nachtje in deze marinade.
  2. Snipper de lomboks en sjalotjes. Stamp de lomboks met het zout en de sjalotten fijn en bak dit 5 min. in de olie.
  3. Haal de kip uit de marinade en maak het droog met keukenpapier. Bak de kip gaar en bruin in de olie.
  4. Doe de kip in een schaal en meng de kip met de sambal. Zorg dat de kip helemaal met de sambal is bedekt.
    (Tip: Lekker bij Nasi Goreng of als snack.)