Ayam Goreng Balado
1 augustus 2008
Door
admin
Ingrediënten
- 1 kg. kip
- 10 lomboks
- 6 sjallotjes
- 3 eetlepels asemwater
- halve theelepel ketumbar
- halve theelepel zout
- halve theelepel kunyit
- halve theelepel witte peper
- olie
- 1 theelepel zout
Bereiding
- Maak een marinade van het asemwater, zout, kunyit, ketumbar en peper. Marineer de kip een nachtje in deze marinade.
- Snipper de lomboks en sjalotjes. Stamp de lomboks met het zout en de sjalotten fijn en bak dit 5 min. in de olie.
- Haal de kip uit de marinade en maak het droog met keukenpapier. Bak de kip gaar en bruin in de olie.
- Doe de kip in een schaal en meng de kip met de sambal. Zorg dat de kip helemaal met de sambal is bedekt.
(Tip: Lekker bij Nasi Goreng of als snack.)