Babi pangang
Ingrediënten
- 800 gram varkenslapjes
- 1/2 ui
- 2 teenjes knoflook
- 3 theelepels djahe
- 2 el. olie
- 4 el. ketjap manis
- sap van 1/2 citroen
- potje atjar thampoer
- Voor de Pangangsaus:
- 4 dl water
- 1 of 2 theel. sambal
- knoflookpoeder
- 1 el. citroensap
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 4 el. donker bruine basterd suiker
- 2 el. gembersiroop
- 1/2 el. djahe
- 4 el. tomatenketchup
- maizena
Bereiding
- Voorbereiding:Snijd de ui klein. Meng ui, knoflook uit de pers, djahe, olie, ketjap, citroensap door elkaar. Laat hierin het vlees ca. 1 uur marineren.
Oven voorverwarmen op 200 graden.
- Zet het vlees met de marinade op en laat het op een laag vuur gaar stoven. Eventueel wat water toevoegen tijdens het stoven.
- Als het vlees gaar is, dit in een ovenschaal doen. Klein beetje vocht van het braden op de bodem. Deze in de voorverwarmde oven zetten.
- Na ca. 15 minuten heeft het gerecht een bruin korstje. Laat de atjar uitlekken.
- Maak de saus door alles in een pannetje onder goed roeren warm te maken en te binden met maizena.