Bretonse Tomaten-vissoep
1 augustus 2008
Door
admin
Ingrediënten
- 250 gr zeevruchten gemengd
- 250 gr champignons, in plakjes
- 2 uien, gesnipperd
- 1 winterwortel, geschrapt en in stukjes
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 2 eetlepels gehakte peterselie
- 1 groot blik gepelde tomaten op sap
- 1 liter visbouillon (tablet)
- 200 ml rode wijn
- 100gr ( diepvries) doperwten, gekookt
- zout en peper
Bereiding
- Verhit de olie en bak daarin de champignons, ui, wortel, de helft van de peterselie en knoflook.
- Voeg de gepelde tomaten en het sap toe. Giet de bouillon en de wijn erbij en roer goed door.
- Breng het geheel aan de kook en laat 15 min doorkoken.
- Pureer de soep. Verwarm de vis in de gepureerde soep.
- Voeg dan de rest van de peterselie en de doperwten toe.