Bumbu kerrie van vlees
1 augustus 2008
Door
admin
Ingrediënten
- 200 gram poulet of lende
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 3 kemiris
- 1/2 theelepel djinten
- 1/2 eetlepel ketumbar
- 1/2 eetlepel laospoeder of 1 schijfje laos
- 1 vingerlengte sereh
- 2 blaadjes salam
- 1 theelepel trassi
- 1 theelepel kunjitpoeder
- 2 deciliter kokosmelk
- 1 dl olie
- suiker
- zout
Bereiding
- Stamp de knoflook, ui, djinten, ketumbar en trassi in de vijzel fijn.
- Fruit de massa in de olie.
- Laos, salam, sereh. zout en suiker voeg je naar smaak toe.
- Hierdoor roer je de poulet of lende en de helft van de kokosmelk.
- Wanneer het vlees goed zacht is voeg je de rest van de kokosmelk toe.
- Je laat dit gerecht inkoken tot de olie komt bovendrijven.