Courgettesalade met paddenstoelen
1 augustus 2008
Door
admin
Ingrediënten
- 2 courgettes
- 200 gr gemengde paddenstoelen
- 50 gr gepelde pistachenoten (of hazelnoten of amandelen)
- 12 kerstomaatjes
- 1 eetlepel pesto
- 2 eetlepels basalmicoazijn
- 3 eetlepels olijfolie
Bereiding
- Was de courgettes en snijd ze of schaaf ze in lange repen.
- Meng 2 eetlepels olijfolie met de basalmicoazijn, pesto, en zout en peper en leg in deze marinade de linten courgette. Laat dit ong 5 min intrekken.
- Was en snijd de paddenstoelen in reepjes en halveer de tomaatjes.
- Verhit 1 eetlepel olijfolie en bak hierin de paddenstoelen en de pistachenoten voor 3 min. Schep de tomaten erdoor.
- Haal de courgette linten uit de marinade en verdeel ze over 4 borden.
- Schep het paddenstoelenmengsel in het midden en druppel de marinade erover heen.(Tip:Lekker met stokbrood of ciabatta.)