Couscous met gehakt
1 augustus 2008
Door
admin
Ingrediënten
- 250 gr. gehakt
- 1 grote ui
- 1 courgette
- 1 rode paprika
- 2 tomaten
- 2 eetlepels tomatenpuree (blikje of fles)
- 1 ei
- 1 theelepel cajunkruiden
- zakje couscous
- olie of boter om in te bakken
Bereiding
- Snijd de ui in kleine stukjes
Voeg de gesneden ui, het ei, de kruiden en de gehakt samen en kneed het tot één geheel.
- Maak van het gehakt mengsel balletjes en bak ze mooi bruin in de olie of boter.
Gebruik hiervoor het liefst een hapjespan of diepe koekenpan.
- Bak de balletjes rondom mooi bruin en gaar.
- Snijd de courgette, de paprika en tomaten in kleine blokjes en voeg ze toe aan de balletjes.
Voeg de tomatenpuree toe en laat het geheel nog even pruttelen.
- Bereid ondertussen de couscous volgens de gebruiksaanwijzing op het pak.
- Serveer de couscous en de balletjes met saus apart.(Eventueel aan te vullen met een groene salade.)