Dendeng daging
Ingrediënten
- 200 gr. rundvlees
- 1 theel. trassi
- 4 rode uienl
- 3 theel. suiker
- 1 sereh stengel
- beetje asem
- 4 kemirinoten
- zout naar smaak
- 2 schijfjes laos
- 50 gr. santen
- 1 theel. ketoembar
- 2 dl. water
Bereiding
- Verwijder de harde bovenkant van de serehstengel en kneus hem met de stamper van de vijzel.
- Schil de rode uien en hak ze fijn. Schil de laos en hak hem fijn. Rooster de kemirinoten in een droge koekepan en hak ze fijn.
- Wrijf de ketoembar, laos, kemirinoten en de trassie fijn in de vijzel.
- Snijd het vlees in dunne plakken. Bak het vlees samen met de uien, de sereh en de fijngewreven
kruiden in wat olie en voeg na ca. 5 minuten de santen, het water en de suiker toe. - Kook het geheel ongeveer 15 minuten zachtjes op een laag vuur tot het water verdampt is.
- Voor het opdienen de sereh verwijderen.