Gebraden kip met knoflook-aardappelen
1 augustus 2008
Door
admin
Ingrediënten
- 1 kg niet te kleine krieltjes, in vieren gesneden
- 3 theel. olijfolie
- 8 tenen knoflook
- zout
- 4 plukjes verse rozemarijn
- 1 theel. gedroogde oregano
- 1 theel. chilipoeder
- versgemalen peper
- 2 piepkuikens (elk 500 g)
- 1 citroen, in 8 partjes
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 210 ºC. Blancheer de krieltjes 5 minuten in een grote pan met kokend water. Giet ze af.
- Sprenkel intussen de olie in een grote ovenschaal, strooi de gepelde tenen knoflook erin en verhit deze 5 minuten. Voeg de aardappeltjes toe, strooi er wat zout over en plaats ze 15 minuten in de oven; schep af en toe om als ze kleuren. Strooi er de helft van de rozemarijnnaaldjes over.
- Vermeng in een kommetje de oregano, het chilipoeder en wat peper. Wrijf de piepkuikens hiermee in. Plaats ze met de borst naar boven op de aardappeltjes.
- Braad ze 30 tot 35 minuten, of tot ze precies gaar zijn. Snijd ze doormidden en serveer met de aardappeltjes, de citroenpartjes en de resterende plukjes rozemarijn. (Tip: Kip kan je het beste op een rooster braden, dan kan het vet er afdruipen. Verwijder na het braden het vel van de kip: dat scheelt de helft van het vet.)