Groentepizza met tonijn
1 augustus 2008
Door
admin
Ingrediënten
- 4 el olijfolie
- 1 rode ui, grofgesnipperd
- 2 tenen knoflook, fijngesneden
- 1 zak champignon roerbakmix (400 g)
- 2 pakken steenoven pizzabodems (2 stuks)
- 3 tomaten, in plakken
- 2 blikjes tonijnstukken in water (a 185 g, Princes), uitgelekt
- 2 bollen mozzarella (a 125 g), in plakken
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 ºC. Verhit ondertussen 2 el olie in een koekenpan. Fruit de ui en knoflook 1 min. Voeg de roerbakmix toe en bak al omscheppend in 4 min. beetgaar.
- Beleg de pizzabodems met de tomaat. Verdeel er de roerbakmix, tonijn en mozzarella over. Bestrooi met peper en eventueel zout.
- Bak de pizza’s in de voorverwarmde oven in ca. 12 min. goudbruin en gaar. Besprenkel met de rest van de olie.
(Tip: Je kunt de pizza’s maximaal 3 uur van tevoren beleggen. Bewaar ze afgedekt in de koelkast totdat ze de oven ingaan.)