Italiaanse kaasfondue
Ingrediënten
- ½ l droge witte wijn
- 600 gr jonge kaas, geraspt
- 200 gr belegen kaas, geraspt
- 2 eetlepels maizena
- 6 zongedroogde tomaten op olie
- 2 eetlepels rode of groene pesto
- zwarte peper
- 1 teentje knoflook
- eventueel 1 theelepel Italiaanse kruiden
- Om te dopen in de fondue:
- Stengels bleekselderij, stukjes ciabatta brood, olijven zonder pit, blokjes courgette, roosjes broccoli of bloemkool, soepstengels, kerstomaatjes, wortels, druiven, blokjes ham of geitenkaas, champignons (klein of in plakjes), paprikareepjes, enz.
Bereiding
- Voorbereiding:
Bereid de verschillende ingrediënten om in de kaas te dopen voor en zet de schaaltjes apart.
Wrijf de bodem van de fonduepan in met een teentje knoflook.
- Giet de wijn in een pan en breng deze tegen de kook aan. Voeg langzaam de geraspte kaassoorten toe en blijf constant goed roeren! Net zolang tot de kaas gesmolten is.
- Roer de maizena glad met een scheutje wijn of water en voeg dit mengsel al roerende aan de kaasfondue toe.
- Meng hierdoor de gedroogde tomaten, pesto en peper (en ev. de Italiaanse kruiden)
- Zet de kaasfondue op een rechaud op de eettafel en zet de bakjes met ingrediënten eromheen
- Schenk er een glaasje wijn of thee bij.