Kapucijnerschotel
1 augustus 2008
Door
admin
Ingrediënten
- 1 blik kapucijners
- 2 ons rundergehakt
- 150 gr spekblokjes
- 2 uien, klein gesneden
- 1 knoflookworstje (salami of chorizo), in stukjes
- 2 paprika’s, rood en groen, in stukjes
- 1 ons verse soepgroenten
- augurkjes en/ of zilveruitjes
- 1 eetlepel olijfolie
- zout en peper
- 1 theelepel kerrie poeder
- ev. 1 theelepel mosterd.
Bereiding
- Verwarm de olijfolie in een hapjespan en bak hierin de spekblokjes.
- Haal dan de spekblokjes er even uit en bak in het vet, ¾ van de uien en paprika, met de kerrie, peper en zout.
Gehakt erbij doen en los meebakken.
- Vervolgens de knoflookworst en soepgroenten toevoegen.
Even lekker laten door pruttelen.
- Dan de uitgelekte kapucijners toevoegen en goed doorverwarmen.
Dan de spekjes weer toevoegen.
- 3 gesnipperde augurken toevoegen en ev. een theelepel mosterd toevoegen.
- De achtergebleven uien, paprika met de overige augurken en zilveruitjes apart erbij serveren.