Kip met basilicum en Spaanse pepers
1 augustus 2008
Door
admin
Ingrediënten
- 3 eetlepels plantaardige olie
- 4 teentjes knoflook, inplakjes
- 2-4 rode Spaanse pepers, zaadjes verwijderd, fijngesneden
- 450 gram kipfilet, in stukjes
- 2-3 eetlepels vissaus
- 2 theelepels donkere sojasaus
- 1 theelepel suiker
- 2 rode Spaanse pepers, in dunne ringen, ter garnering
- 20 verse Thaise basilicumblaadjes, gefrituurd
Bereiding
- Verhit de olie in een wok of grote koekenpan op hoog vuur en verspreid de olie goed door de pan schuin te houden. Roerbak de knoflook en de Spaanse pepers in 30 seconden goudbruin.
- Voeg de kip toe en roerbak toto zij van kleur veranderd. Voeg de vissaus, donkere sojasaus en suiker toe. Roerbak alles circa 3-4 minuten tot de kip goed gaar is.
- Roer de verse Thaise basilicumblaadjes erdoor. Garneer het met Spaanse pepers en gefrituurde basilicum (naar keuze).