Moksie metie
Ingrediënten
- boter
- 1 pot (360ml) Faja Lobi Moksie Metie Trafasie (vers bereide marinade)
- 500 gram kipfilet
Bereiding
- Voorbereiding:Marineer het vlees met de Moksie Metie Trafasie (marinade) 2-3 uur of marineer het een nacht tevoren.
- Rooster het vlees 10-15 minuten in de oven op 200 graden, verdeel in dat geval de overblijvende marinade en enkele klontjes boter over het vlees.
- Snijd het vlees in reepjes.Serveren met o.a. Nasi Trafasie, Moksie Alesie Trafasie, Bami Trafasie, Tjauw-Min, Spaghetti.
(Variatietip:
Maak van de overblijvende marinade, na het roosteren, een lekkere Moksie jus; voeg hieraan naar smaak boter, rum, een takje selderij en peper toe. Hierna het geheel, onder voortdurend roeren, enkele minuten opkoken.)