Mosterdkip
1 augustus 2008
Door
admin
Ingrediënten
- 400 gram rijst
- 500 gram boontjes
- (verse) rozemarijn
- 4 kipfilets
- 3 preien
- 4 knoflooktenen
- 1 wijnglas met een smaakvolle witte wijn
- 3/4 dl slagroom
- Zaanse mosterd
- zout en peper
- Olijfolie
Bereiding
- Was en snij de boontjes. Snij de kipfilets in blokjes. Gooi de rozemarijn hierover samen watpeper en zout. Sprenkel wat olijfolie over de kip en kruiden en hussel het goed door elkaar.
- Snij de preien en knoflookteentjes in plakjes. De prei goed afspoelen onder koud water.
- Zet een koekenpan op het vuur en laat de pan warm worden met een klein beetje olijfolie. Als de
pan op temperatuur is, dan kan de kip erbij. Bak de kip tot het licht goudbruin is.
- Zet ondertussen de boontjes en de rijst op het vuur beide in ruim water.
- Doe de prei en knoflook bij de kip en bak het even mee.
- Gooi de witte wijn erbij. Laat de wijn even meekoken en doe dan de slagroom en 2 grote eetlepels
Zaanse mosterd erbij. Lust je het wat scherper doe dan een extra lepel mosterd erbij.
- Tip: lekker met rijst of aardappeltjes.