Oosterse gehaktballetjes met gele rijst
1 augustus 2008
Door
admin
Ingrediënten
- 500 gr gehakt
- 200 ml kokosmelk
- 50 gr geschaafde amandelen
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 2 eetlepels olijfolie of zonnebloemolie
- 1 rode peper
- 1 theelepel gemberpoeder, zout en peper
- 1 pak gele rijst
Bereiding
- Rooster de amandelen in een droge koekenpan.
- Kook de rijst.
- Meng de kerriepoeder door het gehakt en het zout en peper en maak hier balletjes van ter grootte van en ping pong bal.
Verhit de olie en bak hierin de gehaktballetjes totdat ze gaar en mooi bruin zijn.
- Snijd de zaadlijsten uit de peper en snijd hem in kleine stukjes of ringetjes.
- Giet de kokosmelk met 2 eetlepels water erbij, voeg de rode peper en gemberpoeder toe en laat het geheel 10- 12 min pruttelen.
- Serveer de gehaktballen met de saus bij de rijst en bestrooi het met de amandelen.