Pastasalade met gorgonzola, druiven en noten
1 augustus 2008
Door
admin
Ingrediënten
- 400 gr pasta (penne of spiraal)
- 3 stengels bleekselderij
- 75 gr rucola
- 200 gr witte druiven
- 1 bakje cherry tomaten
- 50 gr zwarte olijven
- 2 sinaasappels
- 75 gr blanke amandelen
- 150 gr gorgonzola
- 125 ml crème fraiche
- zwarte peper
Bereiding
- Snijd de bleekselderij in ringen.
Halveer de tomaten (de helft!), de olijven en de rucola.
Boen 1 sinaasappel schoon, rasp de schil en pers de beide sinaasappels uit.
- Kook de pasta beetgaar.
- Rooster de amandelen in een droge koekenpan.
- Verwarm de sinaasappelrasp en – sap en smelt hierin de gorgonzola.
Roer de crème fraiche en een beetje peper erdoor.
- Giet de pasta af en schep de warme pasta door het kaas/ sinaasappelmengssel.
Schep de bleekselderij, rucola, druiven, gehalveerde tomaten en olijven erdoor.
- Strooi de amandelen erover en garneer met een paar tomaatjes.