Pastasalade met gorgonzola, druiven en noten

1 augustus 2008 Uit Door admin

Ingrediënten

  • 400 gr pasta (penne of spiraal)
  • 3 stengels bleekselderij
  • 75 gr rucola
  • 200 gr witte druiven
  • 1 bakje cherry tomaten
  • 50 gr zwarte olijven
  • 2 sinaasappels
  • 75 gr blanke amandelen
  • 150 gr gorgonzola
  • 125 ml crème fraiche
  • zwarte peper

Bereiding

  1. Snijd de bleekselderij in ringen.
    Halveer de tomaten (de helft!), de olijven en de rucola.
    Boen 1 sinaasappel schoon, rasp de schil en pers de beide sinaasappels uit.
  2. Kook de pasta beetgaar.
  3. Rooster de amandelen in een droge koekenpan.
  4. Verwarm de sinaasappelrasp en – sap en smelt hierin de gorgonzola.
    Roer de crème fraiche en een beetje peper erdoor.
  5. Giet de pasta af en schep de warme pasta door het kaas/ sinaasappelmengssel.
    Schep de bleekselderij, rucola, druiven, gehalveerde tomaten en olijven erdoor.
  6. Strooi de amandelen erover en garneer met een paar tomaatjes.