Pompoensoep

1 augustus 2008 Uit Door admin

Ingrediënten

  • 1 kleine pompoen (1 kg)
  • 1,5 l. groentebouillon (tablet)
  • 350 gr winterwortel,geschrapt en in stukjes
  • 2 uien, in stukjes
  • 125 ml crème fraiche
  • 2 eetlepels gehakte koriander
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel komijn (djinten)
  • 3 eetlepels olijfolie
  • zout en peper

Bereiding

  1. Was de pompoen, halveer hem en haal de pitjes eruit. Snijd de pompoen met schil en al (is eetbaar!) in stukken.
  2. Verwarm de bouillon.
  3. Verhit de olijfolie en bak hierin de pompoen, wortel en ui, 5 min.
    Schep dan de chilipoeder, komijn en zout en peper erdoor. Giet de bouillon erbij en kook nog 20 min door.
  4. Pureer de soep. Schep de crème fraiche erdoor en strooi de koriander erover.