Risotto met zeevruchten
1 augustus 2008
Door
admin
Ingrediënten
- 200 gr risottorijst
- 300 gr zeevruchten, gemengd ( uit de diepvries)
- 2 sjalotjes of kleine uitjes, kleingesneden
- 1 teentje knoflook, geperst
- 350 ml visbouillon, tablet
- 3 eetlepels peterselie ( of bieslook of dille)
- 4 eetlepels olijfolie
- zout en peper
Bereiding
- Verhit 3 eetlepels olijfolie in een hapjespan en fruit hierin de sjalotjes en knoflook.
- Voeg de risotto toe en roer het geheel goed door de olie. Voeg ¾ van de visbouillon toe en breng dit al roerend aan de kook.
- Voeg de rest van de bouillon toe en laat het geheel voor ong 15 min. heel zachtjes pruttelen.
- Bak ondertussen de zeevruchten in een eetlepel olijfolie en roerbak deze voor ong 3 min.
- Als de rijst goed gaar is, schep dan de zeevruchten door de rijst en meng dan de peterselie en zout en peper er door heen.(Tip: Lekker met een groene salade!)