Salade met parmaham en rode grapefruit
1 augustus 2008
Door
admin
Ingrediënten
- 100 gr parmaham
- 2 rode grapefruits
- 2 stronkjes witlof
- 10 gr spinazie
- 50 gr zonnebloempitten
- Dressing:
- sap van de grapefruits
- 1 eetlepel wijnazijn
- 1 theelepel mosterd
- 3 eetlepels olijfolie
- zout en peper
Bereiding
- Rooster de zonnebloempitten in een droge koekenpan.
- Bak de parmaham in een oven ( 180 gr C.) voor 10 min of bak ze lichtjes in een koekenpan.
Breek of snijd de plakken in stukjes/ reepjes.
Snijd ondertussen de schil van de grapefruits rondom helemaal weg tot aan het vruchtvlees en snijd de parten tussen de vliezen uit.
Vang het vrijkomende sap op voor de dressing.
- Was en snijd de stronkjes witlof in reepjes.
Was en snijd ev kleiner de blaadjes spinazie en meng deze met de witlof.
- Klop het grapefruitsap met de azijn, mosterd, olijfolie en zout en peper tot een goed gemengde dressing.
- Schep de dressing door de groenten en verdeel over de borden.
Verdeel de stukjes grapefruit en parmaham hierover en strooi de zonnebloempitten erover.(Tip: Lekker met (stok) brood.)