Spaanse groentetortilla

1 augustus 2008 Uit Door admin

Ingrediënten

  • 225 gr aardappelschijfjes
  • 1 winterwortel
  • 1 courgette
  • 6 eieren
  • 50 ml melk
  • 50 gr belegen kaas, geraspt
  • 2 uien
  • 2 el olijfolie
  • zout en peper

Bereiding

  1. Snijd de winterwortel en courgette in plakjes. Snijd de uien in kleine ringen en fruit deze in de olijfolie.
  2. Verwarm de aardappelschijfjes op een bord 5 min in de magnetron op 700 watt of bak ze kort in een koekenpan (net beetgaar!) Verdeel de aardappel, de wortel en courgette in laagjes over de uien.
  3. Klop de eieren los met de melk en voeg zout en peper toe. Schenk het eimengsel over de groenten en verdeel het goed. Strooi de kaas over het eimengsel.
  4. Leg een deksel op de koekenpan en laat de groente omelet in circa 20 min. gaar en goed bruin worden. Keer het met behulp van een groot bord halverwege de tijd om.
  5. Direct na het bereiden serveren met een groene salade.