Spinazie taart

1 augustus 2008 Uit Door admin

Ingrediënten

  • Blikje croissant deeg
  • 1 pak diepvries spinazie 500 gr
  • 3 eieren
  • 1 bakje crème fraiche
  • 200 gr geraspte belegen kaas
  • 1 teentje knoflook
  • 1 zakje geschaafde amandelen (Baukje bakproducten)
  • boter om de taartvorm in te vetten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 gr Celsius.
    Ontdooi de spinazie en kook deze kort, in de magnetron of in een pan. Giet het overtollige vocht af.
  2. Klop de eieren los met de crème fraiche, de geperste knoflook, de geraspte kaas en ¾ van het amandelschaafsel.
    Vermeng dit mengsel met de spinazie.
  3. Vet de taartvorm in met boter en bekleed de taartvorm met het croissantdeeg. Let daarbij goed op de naden! Druk ze goed dicht!
  4. Vul de taartvorm met het spinazie – ei- room mengsel.
    Het overige amandelschaafsel verdeel je over de taart.
  5. Bak de taart in ong. 45 min in de oven.De taart is zowel warm als koud te eten.

    (Tip: Wil je meer vulling?
    Voeg dan bijv. een ui, ½ rode paprika, 8 gedroogde tomaten, 150 gr champignons, 100 gr roquefort toe.)