Spruitenstamppot

1 augustus 2008 Uit Door admin

Ingrediënten

  • 1 kilo aardappelen, geschild
  • 300 gr spruiten
  • 1/2 bouillonblokje
  • Scheutje melk
  • Klontje boter
  • Peper en zout
  • 125 gr katenspek

Bereiding

  1. Kook de aardappelen in ca 20 min gaar.
  2. Maak de spruiten schoon en verwijder eventueel de buitenste blaadjes. Kook ze met een snufje
    zout in 10 minuten gaar.
  3. Giet de aardappelen en spruiten af en voeg ze samen in 1 pan. Voeg het halve boullionblokje,
    melk en boter toe en stamp fijn.
  4. Bak het katenspek een paar minuten in een pannetje licht krokant en roer door de stamppot.
  5. Proef of er eventueel nog peper en zout bij moet. Lekker met appelmoes.