Taartje van aubergine, tomaat en kaas
1 augustus 2008
Door
admin
Ingrediënten
- 4 plakjes bladerdeeg
- 1 aubergine
- 3 tomaten, in plakjes
- 1 teentje knoflook, geperst
- 400 gr geraspte belegen kaas
- 50 gr zwarte olijven, zonder pit, in stukjes
- 1 bosui, gesnipperd
- 1 ui, gesnipperd
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel pesto
- zout en peper
- bakpapier
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 150 gr C.
- Snijd de aubergine in plakjes en bestrijk het met de knoflook en bestrooi met zout.
- Verhit 1 eetlepel olijfolie in een hapjespan en bak hierin, de aubergine, de ui,de bosui en de tomaten, gedurende 5 min.
- Leg de ontdooide plakjes bladerdeeg op bakpapier, smeer hierop de pesto en leg hierop de plakken aubergine en tomaat.
- Strooi de geraspte kaas erover en bestrooi met de olijven.
- Gratineer het taartje in een oven op 150 gr C. voor 5 min.