Tagliatelle met tonijn en broccoli
1 augustus 2008
Door
admin
Ingrediënten
- 400 gr tagliatelle
- 400 gr broccoli
- 2 blikjes tonijn op water
- 3 tomaten
- 1 ui
- 50 gr zwarte olijven
- 2 teentjes knoflook
- 4 ansjovisfilets
- 50 ml citroensap
- 2 eetlepels gehakte peterselie
- 2 eetlepels olijfolie
- zout
Bereiding
- Laat de tonijn uitlekken en snijd deze in kleine stukjes.
- Kook de broccoli en giet er koud water over. Kruis de tomaten in, leg ze even in kokend water en ontvel ze en snijd ze in blokjes.
- Kook de tagliatelle beetgaar. Snijd de ui en ansjovis in stukjes en de olijven in plakjes. Pers de knoflook.
- Verhit de olijfolie. Fruit hierin de ui en schep de broccoli, tomaten, olijven, knoflook en ansjovis er door. Roerbak 2 minuten en schep dan de afgegoten tagliatelle en tonijn erdoor.
- Strooi de peterselie eroverheen en besprenkel het geheel met de citroensap.