Wortel-hazelnootburger op tagliatelle
1 augustus 2008
Door
admin
Ingrediënten
- 500 gr winterwortel
- 100 gr geraspte belegen kaas
- 100 gr cherrytomaatjes
- 100 gr hazelnoten
- 100 gr broodkruim (liefst van beetje oud brood)
- 4 eetlepels gehakte peterselie
- 3 eierdooiers
- 200 gr groene tagliatelle
- 2 eetlepels olijfolie
- zout, peper
Bereiding
- Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan. Schrap de winterwortels en rasp ze.
- Meng de wortel met de hazelnoten, kaas, peterselie, broodkruim, eierdooiers en zout en peper naar smaak. Verdeel het mengsel in 4 porties platte, ronde burgers.
- Kook de tagliatelle beetgaar.
- Verhit in een koekenpan de olijfolie en bak hierin de burgers voor ong. 5 min. totdat ze mooi bruin en krokant zijn. Verdeel de tagliatelle als een bedje over de boren en serveer de burgers er boven op. Garneer met de tomaatjes.(Tip: strooi wat parmezaanse kaas over de tagliatelle.)