Zalmroerbak met broccoli en paprika
1 augustus 2008
Door
admin
Ingrediënten
- 250 gr zalmfilet (diepvries)
- 250 gr broccoli
- 1 citroen
- 1 rode ui
- 1 gele paprika
- 1 bos- of lenteuitje
- 2 eetlepels wokolie
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel sesamzaadjes
- 2 cm gemberwortel
- zout en peper
- Aluminiumfolie
Bereiding
- Snijd de broccoli in roosjes en kook deze. Giet er dan koud water overheen.
Snijd de zalm in stukjes of reepjes.
- Boen de citroen schoon en rasp de schil ( 1 theelepel). Pers de citroen uit en sprenkel een beetje over de zalmstukjes heen.
Voeg daarna zout en peper naar smaak toe.
- Snijd de rode ui in partjes, de bosui in ringetjes en de paprika in reepjes.
Schil de gemberwortel en hak deze fijn.
- Verhit 1 eetlepel olie en roerbak hierin de zalm voor 2-3 min.
Schep dan de zalm uit de pan en houd deze warm in aluminiumfolie.
- Voeg de rest van de olie toe en verhit deze. Roerbak hierin de gember, geperste knoflook, ui en paprika 4 min.
Schep de broccoliroosjes erdoor en bak nog 2 min.
- Voeg de vis weer toe, de rest van het citroensap en de sojasaus en verwarm nog even door.
Serveer het gerecht bestrooid met de sesamzaadjes en bosuitjes.