Zuurkool met perzik en rookworst
1 augustus 2008
Door
admin
Ingrediënten
- zakje zuurkool 500 gr.
- aardappels 500gr.
- groot blik perziken op sap
- rookworst
- 1 eetlepel mosterd
Bereiding
- Schil, was en kook de aardappels gaar in stukjes ter grootte van een dobbelsteen. Kook de zuurkool in een aparte pan gaar met een klein beetje water( ong 15 min). Verwarm de rookworst in een pannetje, in de magnetron of bovenop de aardappels. Snijd de rookworst in plakjes.
- Snijd de perziken in stukjes (niet te klein, ong. zo groot als de stukjes aardappel).
- Als de aardappels gaar zijn, voeg je de mosterd toe en meng dit met de aardappels, daarna voeg je ze samen met de rookworst schijfjes en de perzikstukjes. Voeg een beetje perziksap toe uit het blik.
- De (afgegoten) zuurkool serveer je apart, naast het aardappel/ worst/ perzik mengsel.
Eventueel nog wat extra mosterd naar smaak toevoegen.