Paprikasoep
Paprikasoep
Supersimpel en heel gezond
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 2 uien, fijngesnipperd
- 3 rode paprika’s, zaadlijsten verwijderd en in blokjes gesneden
- 1 courgette, in blokjes gesneden
- 1 middelgrote aardappel, geschild en in blokjes gesneden
- 3 groentebouillonblokjes
- 1.2 liter water
- 8 eetlepels olijfolie
- 1 koffielepel Provençaalse kruiden
- mespuntje cayennepeper
- 1 teentje knoflook uit de knijper
- 1/2 stokbrood, in blokjes gesneden
Bereiding
Verhit 4 eetlepels olijfolie in een kookpot en fruit de uien 5 minuten.
Doe de paprikablokjes + courgetteblokjes + aardappelblokjes + 3 verkruimelde groentebouillonblokjes bij de uien en stoof enkele minuten.
Overgiet met 1.2 liter water en breng aan de kook.
Zet het vuur zachter en laat de paprikasoep 30 minuten verder pruttelen.
Kruid de overgebleven olijfolie met Provençaalse kruiden + cayennepeper + knoflook uit de knijper.
Giet de gekruide olijfolie over het stokbrood, schep goed om en bak krokant in een braadpan met anti-aanbaklaag.
Mix de paprikasoep glad, verdeel over 4 borden en werk af met het krokant gebakken stokbrood.