Spaanse maaltijdsoep met chorizo
Spaanse maaltijdsoep; heerlijk voor de zomer
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 1 grote ui, fijngesnipperd
- kikkererwten uit blik (ongeveer 500 gr, uitgelekt gewicht)
- 1 blik tomaten in blokjes
- 2 wortels, zeer fijn gesneden
- 2 stengels groene selderij, zeer fijn gesneden
- 250 gr chorizo, vel verwijderen en in niet al te dikke schijfjes snijden
- 1 groentebouillonblokje
- 1 teentje knoflook uit de knijper
- olijfolie
- peper en zout
Bereiding
Verhit in een kookpan de olijfolie en roerbak de ui, chorizo, wortel en selderij ongeveer 5 minuten.
Overgiet met 1 blik tomatenblokjes + knoflook uit de knijper + verkruimeld groentebouillonblokje.
Schenk zoveel water bij tot alle ingrediënten net onder water staan.
Breng de maaltijdsoep aan de kook en laat de ingrediënten in 20 minuten gaar sudderen.
Breng verder op smaak met peper en zout.
Serveer de Spaanse soep met brood voor een volwaardige maaltijd.