Heb je eindelijk een leuk studentenhuis weten te bemachtigen met je vrienden of vriendinnen? Dan is het tijd om te gaan nadenken hoe je het huis zo efficiënt mogelijk kan gaan inrichten. Vaak is er in een studentenhuis niet heel veel ruimte en dus zal je goed moeten nadenken over hoe het huis het beste ingericht kan worden. In deze blogs geven we je tips over hoe je dit het beste kunt doen en waar je op moet letten.
Praktische kamerindeling
Allereerst ga je natuurlijk aan de slag met je eigen kamer en hoe je deze goed in kunt richten. Het is heel leuk om de kamer helemaal in te richten zoals jij het graag wil hebben zodat het een plek wordt waar je graag wilt zijn. Voordat je gaat beginnen met inrichten is het handig om eerst een schets te maken van je kamer met de afmetingen zodat je weet hoe groot je kamer precies is en dan kun je daar je meubels op aanpassen. Zo kan je precies zien waar alles kan komen te staan en kom je niet voor onaangename verrassingen te staan. Praktische meubels die in ieder geval niet mogen ontbreken aan je studentenkamer zijn: een bureau voor je huiswerk, kledingkast, een bed met lades voor extra opbergruimte en inklapbare stoeltjes voor als je visite krijgt.
Het huis verder inrichten
Naast het indelen van je eigen kamer moet je ook de rest van het huis gaan inrichten. De badkamer is een plek waar je elke dag gebruik van maakt met al je huisgenoten en dus is het fijn als deze ook voor iedereen toegankelijk wordt gemaakt. Bedenk welke meubels voor de badkamer jullie graag zouden willen hebben. Denk hierbij aan een kast met meerdere plankjes zodat ieder zijn eigen plankje heeft en dus de spullen niet door elkaar komen. Daarnaast is het handig om ook te kiezen voor verschillende kleuren handdoeken zodat iedere huisgenoot zijn eigen kleur heeft. Zo kom je niet in de war met de handdoek van de ander. Naast de badkamer heb je nog een belangrijke ruimte en dat is de keuken. Hier zal namelijk ook gezamenlijk gebruik van gaan worden. Bespreek van tevoren goed hoe jullie het willen gaan doen. Gaan jullie gemeenschappelijk servies en pannen kopen of liever ieder zijn eigen ding? Het is belangrijk dat je hier goede afspraken over maakt zodat er achteraf geen onenigheid over komt.
Kortom, het goed inrichten van een praktisch en leuk studentenhuis is nog niet zo makkelijk maar met deze tips en goed overleg met je nieuwe huisgenoten gaat dat helemaal goed komen!